День поля Кіровоград 29.06.2016

01.07.2016

29 червня 2016 року на Кіровоградщині ТОВ «ТерраВіта Україна» разом з Кіровоградською державною сільськогосподарською дослідною станцією Національної академії аграрних наук України провела День поля «Системи захисту рослин від ТОВ «ТерраВіта Україна» в технологіях вирощування сільськогосподарських культур в умовах ризикованого землеробства».

Гостями та учасниками Дня поля стали керівники та спеціалісти сільськогосподарських агроформувань різних форм власності з Кіровоградської, Черкаської, Миколаївської, Полтавської, Запоріжської, Дніпропетровської, Харківської, Хмельницької областей, менеджери дистрибюторських компаній партнерів ТОВ “Сервіс-Агропівдень”, ТОВ “Агрохімічний захист”, МПП Фірма “Ерідон”, ТОВ “Українська Агрохімічна компанія”, ТОВ “Агрохімцентр”, ТОВ «Спектр-Агро», ТОВ «Імперія-Агро», ТОВ «Торговий дім Насіння»…

Привітавши учасників, День поля відкрили виконавчий директор ТОВ «ТерраВіта Україна» Ігашева Ірина Миколаївна та в.о. директора Кіровоградської ДСГДС НААН Семеняка Ігор Миколайович.

Регіональний представник ТОВ «ТерраВіта Україна» Курцев Володимир Олегович ознайомив учасників з портфоліо компанії в якому представлено широку гаму засобів захисту рослин, мікродобрив, регуляторів росту рослин компанії.

Після ознайомлення з продуктами компанії, була проведена вікторина на знання продуктів компанії «ТерраВіта Україна», десяти переможцям було вручено подарунки з препаратами та сувенірами від компанії.

На науково-інноваційному полігоні Кіровоградської ДСГДС НААН в с. Созонівці Кіровоградського району учасники заходу мали можливість ознайомитися з результатами застосування різних систем захисту рослин від ТОВ «ТерраВіта Україна» в технологіях вирощування кукурудзи, сої, озимої пшениці та ячменю, ярого ячменю, соняшника.

На демонстраційному полігоні регіональний менеджер ТОВ «ТерраВіта Україна» Курцев Володимир Олегович представив учасникам Дня поля інновації в системах захисту сільськогосподарських культур.

Учасники семінару могли переконатися в ефективності засобів захисту рослин на різних культурах.

Внесення у передпосівний період грунтового гербіциду ПІОНЕР 900, КЕ (ацетохлор, 900 г/л) в нормі – 2,5 л/га забезпечило ефективний довготривалий захист (40-50 днів) від бур’янів у посівах кукурудзи, сої, соняшника;

Застосування на соняшнику інноваційного гербіциду РОНДОС 750 ВГ – 30 г/га (етаметсульфурон-метил, 750 г/кг) разом з ПАР Максиум – 300 мл/га забезпечило надійний захист посівів від великої кількості різноманітних бур’янів які за дощових умов цього року були в великій кількості і могли привести до значного пригнічення рослин соняшника;

Застосування фунгіциду ТАФФІН 320, КС (ципроконазол, 120 г/л + азоксистробін, 200 г/л) – 0,8 л/га, у фазі 6-8 листків соняшника, на початковій стадії розвитку хвороб, забезпечило надійний захист культури від найбільш шкодочинних захворювань – пероноспорозу та альтернаріозу.

В ефективності фунгіциду ТАФФІН 320, КС можна було переконатися оглянувши контрольний варіант без внесення, де відмічається значне пригнічення рослин хворобами та випадання понад 40% рослин від ураження пероноспорозом;

На сої, посіяній після озимої пшениці, досить ефективним було застосування грамініцидів БАККАРД 125 КЕ (хізалоп-П-етил, 120 г/л) – 0,8 л/га та ТОПЛАНЦ 240 КЕ (клетодим, 240 г/л) – 0,7 л/га з ПАР Стаф – 1,2 л/га, які забезпечили повний захист посівів від злакових бурянів та падалиці пшениці.

Застосування на кукурудзі страхового гербіциду ЦЕФЕЙ 642 ВГ (римсульфурон,32,5 г/кг + дикамба 609 г/кг) – 310 г/га забезпечило ефективність від бур’янів на рівні 98%.

Учасники заходу обговорювали питання, які в умовах сьогодення є найбільш актуальними та вимагають негайного вирішення. В дружніх розмовах учасники й організатори Дня поля обмінялися практичним досвідом та отриманими враженнями.